Fri frakt över 789 kr / Leveranstid 2-6 veckor / Betala med Klarna

BÄSTA RECEPTET: Vegansk pepparkaksdeg

|17/12, 2021

BÄSTA RECEPTET: Vegansk pepparkaksdeg

Den här pepparkaksdegen är SÅ enkel att göra själv och blir så otroligt god och smidig! Gör gärna din deg dagen innan och låt den vila ett dygn i kylskåp; då får du de bästa pepparkakorna!

Ingredienser
ca 1 1/2 kg (80-100 pepparkakor)

2 dl vegansk vispgrädde

2 dl mörk sirap

3 1/2 dl strösocker

3 msk malen kanel

2 msk malen kardemumma

3 msk malen ingefära

2 msk malen kryddnejlika

250 g smör

800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)

2 tsk bikarbonat

 

Gör så här
1. Blanda grädde, sirap, socker och kryddorna i en stor kastrull. Koka upp.
2. Ta av kastrullen ifrån plattan och tillsätt smöret i bitar. Låt svalna och gör något roligt så länge! Det tar ca 2 h innan den svalnar.
3. Tillsätt mjöl och bikarbonat i den rumstempererade krydd- och gräddblandningen; blanda väl till en deg.
4. Linda in degen i plastfolie och låt vila över natten.


TIPS! Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper så du slipper förstöra dina fina former på pepparkakorna.


Dag 2
Kavla ut degen tunt och gör önskade former med kakstansar eller kniv. Lyft över bakplåtspappret på en plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175°C i ca 6-8 min.