Leveranstid 8-10 veckor / Betala med Klarna

Miljötänk & HållbarhetKVALITET, HÅLLBARHET & MILJÖ ALMGÅRDENS EKOBUTIK


Som en del i vårt miljöarbete och engagemang är alla råvaror så närproducerade som möjligt, egentillverkade och odlade på egen- eller Svensk gård. 

Våra produkter är giftfria och vi jobbar ständigt med att minska vår miljöpåverkan i alla led. Det inkluderar allt ifrån inköp, hur vi paketerar och levererar produkter, tillverkningsprocessen och återanvändning av sådant som packmaterial eller tygrester för ansvarsfull produktion.
 KVALITET & MILJÖ 


KVALITET
Dalarnas Ekobutik utvecklar, tillverkar och distribuerar kvalitetsprodukter där slutanvändaren är både proffs och konsument. Med egen producering, kvalitetssäkring och kvalitetsdokumentation kan vi noggrant följa och dokumentera att våra produkter håller våra och kundens krav.MILJÖ
EKO • VEGAN • ZERO WASTE  är Dalarnas Ekobutik's ledord. Vi vill undvika onödiga förpackningar så långt det går och har även valt produkter utan onödigt innehåll av vatten, så som flytande schampo & balsam.

Visste du att... 
EN lastbil fylld med Almgårdens förpackningsfria schampokakor motsvarar lika många tvättar som 30 lastbilar med flytande schampo, vilket gör att du spar med råge på koldioxidutsläppen!

Återanvändning och återvinning är viktigt för oss. Vi återanvänder och återvinner 100% av alla wellförpackningar, flaskor och burkar som våra varor köps in i. 


Vi väljer även leverantörer som tänker på hur de beställer- packar- och skickar sina varor för att minska klimatpåverkan. Övriga fraktioner så som mjukplast, trä, metall och kontorspapper återvinns kontinuerligt.

Vi strävar hela tiden efter att minimera vår miljöpåverkan och har ett ständigt miljöfokus vid val av lösningar, tjänster och produkter.


Våra produkter levereras endast i Sverige, i små emballage för att minimera packmaterial och få plats med så mycket som möjligt i en lastbil för färre frakter.

Tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners arbetar vi aktivt för att nå optimala miljölösningar i vardagen.


Läs om våra råvaror här >>Dalarnas Ekobutik's Framtidsplan
När vi hittar rätt gård vill vi starta en gårdsbutik med aktiviteter för barn & vuxna. På sommaren ska ni kunna plocka jordgubbar, sitta ute och fika i vår mysiga trädgård och bara inspireras av den lantliga miljön och gemytliga trädgården.

Köp med färska kryddor, inlagda granskott eller varför inte torkade rosblad odlade direkt ifrån vår lilla Almgård.

På vintern får ni åka häst och vagn och barnen får träffa tomten. En sagolik miljö med islyktor, mysiga uteplatser och korvgrillning över öppen eld. Här får barnen tillaga sitt eget pinnbröd och dricka varm choklad ❤️