Leveransuppehåll 19 juli - 11 aug

Vilken hårtyp har du? RAKT, VÅGIGT, LOCKIGT, AFROSTOR GUIDE: Vilken hårtyp har du?

+ de hårprodukter som funkar för dig!Vilken hårtyp har du? 

Det är viktigt att veta vilken hårtyp du har när du väljer produkter och stylar ditt hår. Något som också är viktigt att tänka på, förutom hårtyp, är om ditt hår har låg eller hög porositet

Fortsätt läsa om du vill veta mer om de 12 olika hårtyperna som finns.FLERA TYPER AV RAKT, VÅGIGT, LOCKIGT & KRULLIGT
Det finns 3 olika typer inom varje kategori av hårtyp, vi kallar dem:

 1a, 1b, 1c
 2a, 2b, 2c
 3a, 3,b, 3c etc.

 
 
 
 
 

Höst & Vinterhalvåret

När väder, vind och kyla gör sitt för att skapa ett livlöst och trist hår rekommenderar vi alltid Schampokaka Kamomill (Frisörens val!) eller Schampokakan utan doft då dessa ger rikligast med fukt. Under denna tid på året är det också viktigt att ha med sig att du kommer behöva ge både hår- och hårbotten extra kärlek och återfuktning.

Gör gärna en hårbottensskrubb varannan vecka med hjälp av socker och applicera därefter en varm (ljummen) hårinpackning med kokosolja (välj virgin) eller annan olja som passar din typ. Vi älskar Arganolja!

Läs mer om hårinpackning här >>Hårtyp 1: Rakt

Hårtyp 1 är naturligt rak. Denna hårtyp tenderar att vara väldigt glansig och mjuk och håret känns lätt fett och oljigt.

FLERA TYPER AV RAKT HÅR
Det finns 3 olika hårtyper av rakt hår, vi kallar dem 1a, 1b, och 1c.
 
 
Hårtyp 1a är spikrak och finns främst hos asiater, medan hårtyp 1b och 1c är vanligare hårtyper.

De är inte spikraka som typ 1a, vilket gör att de enklare kan hålla värmestyling då lockar/vågor inte förfaller lika lätt som hårtyp 1a som är för mjuk för det. 


Hårtyp 1c blir lätt rufsigt och har något tjockare strån.


Till den här hårtypen passar 
Schampokaka Vanilj alldeles utmärkt! Du kan om du vill varva med valfri schampokaka från Dalarnas Ekobutik Organic Cosmetics.

Den här hårtypen behöver sällan komplettera med balsam ifall du använder Dalarnas EKO hårvård. Ett tips är att investera i en liten 
Balsamkaka eller Arganolja som du kan använda då och då i topparna för att motverka kluvna hårstrån och skydda håret ifrån värme. 

Applicera Arganoljan i BLÖTT hår för att kapsla in fukt. Du kan hitta olika hårtvättsalternativ och recept här >>

Här hittar du vår stora tvålguide med fler tips >>

   
 
 
 

Hårtyp 2: Vågigt

Hårtyp 2 är naturligt vågig. Denna hårtyp är inte torr men inte heller lika oljig som rakt hår.
 

Hårtyp 2a är den typiska beach-looken med knappt något friss. Denna hårtyp tyngs lätt ner om för mycket produkter används under styling.

Hårtyp 2b har något tätare vågor och är torrare och frissigare. Har du denna hårtyp är lättare leave-in och gelé att föredra för att få bort friss och tillföra lyster.

Hårtyp 2c är den hårtypen under typ 2 som har mest friss. Denna hårtyp är väldigt vågig, nästan på gränsen till att vara lockig. Här bör du använda både leave-in och gelé.Till den här hårtypen passar
 Schampo Kamomill alldeles utmärkt! Du kan om du vill varva med valfri schampokaka från Dalarnas Ekobutik Organic Cosmetics.


Hårtypen 2a behöver sällan komplettera med balsam ifall du använder Dalarnas EKO
 hårvård. Ett tips är att investera i en liten Balsamkaka eller Arganolja som du kan använda då och då i topparna för att motverka kluvna hårstrån och skydda håret ifrån värme.


Hårtyp 2b & 2c mår bra av Balsamkaka och Arganoljadu kan även välja Schampo Bergamott & Neroli med extra fukt och protein som stärker håret.

Applicera Arganoljan i BLÖTT hår för att kapsla in fukt. Vi rekommenderar hårinpackning med Hibiskus mellan varven för extra glans och lyster till ditt vackra hårsvall >>


Du kan hitta olika hårtvättsalternativ och recept här >>

Här hittar du vår stora tvålguide med fler tips >>
 
 

Hårtyp 3: Lockigt

Hårtyp 3 varierar från “S”-formade lockar till korkskruvar. Kännetecken för hårtyp 3 är att den är väldigt torr och frissig. Detta är på grund av att oljorna från skalpen som kroppen naturligt producerar har svårt att hitta ner ända till hårtopparna. Hårtyp 3 kan se ut att vara rak när håret är blött, men blir lockigt så fort det torkar.


 


 
 

Hårtyp 3a har “S”-formade vågor och kan vara något glansigt, men har fortfarande lite friss.

Hårtyp 3b har kombinerad textur med tätare lockar som börjar likna korkskruvar men även “S”-formade vågor. Denna hårtyp är frissig och torr och behöver hjälp med rätt produkter.

Hårtyp 3c är väldigt lockig med riktiga korkskruvar. Denna hårtyp är, trots att den är torr och frissig, lättare att styla då lockarna inte behöver manipuleras lika mycket.


Till den här hårtypen passar Schampokaka Lavendel, Radical Moisture alldeles utmärkt! Du kan om du vill varva med valfri schampokaka från Dalarnas Ekobutik Organic Cosmetics.


De som ger rikligast med fukt är Lavendel och den Doftfria Schampokakan. Vill du att håret ska dofta kan du blanda några droppar eterisk olja i vatten eller hårolja och spraya i håret.

Den här hårtypen behöver komplettera med balsam och en bra olja för att kapsla in rikligt med fukt. Ett tips är att investera i vår 
Balsamkaka Bergamott & Neroli / Balsamkaka Sensitive, utan doft och Arganolja som du kan använda då och då i topparna för att motverka kluvna hårstrån.

Applicera Arganoljan i BLÖTT hår för att kapsla in fukt. 


Lockigt hår tvättas med stor fördel mer sällan. Mellan varven kan du tvätta håret med enbart vatten och Glycerin för extra återfuktning. Du behöver bara några droppar Glycerin, för mycket Glycerin kan få håret att kännas flottigt.Vi rekommenderar en extremt liten mängd Raw Sheasmör mellan varven som appliceras i fuktigt hår för extra vackert hårsvall och definierade lockar >>


 
Du kan hitta olika hårtvättsalternativ och recept här >>

Här hittar du vår stora tvålguide med fler tips >>
 
Hårtyp 4: Krulligt / Affro

Hårtyp 4 är krullig och har inte alls samma typ av lockar som hårtyp 3. Här är lockarna så täta och kompakta att de får en helt annan textur. Distinkt för krulligt hår är att det inte blir rakt när det blötts ner, till skinnad från hårtyp 3. Här har skalpens naturliga talg ännu svårare att hitta ner till hårtopparna vilket gör håret väldigt torrt.

 


Hårtyp 4a är mjuk med väldefinierade krullar. Denna hårtyp faller ned och har tydligt formade lockar.

Hårtyp 4b är mer kompakt och har väldefinierad krullar, så kallade cylinder lockar. Krullarna är däremot mindre definierade än hårtyp 4b.


Hårtyp 4c har så pass kompakta krullar att det ibland inte ser lockigt ut alls. Ett stort kännetecken för hårtyp 4c är att längden krymper ihop mer än halva sin längd när det är torrt.
Till den här hårtypen passar Schampokaka Lavendel, Radical Moisture alldeles utmärkt! Du kan om du vill varva med valfri schampokaka från Dalarnas Ekobutik Organic Cosmetics.


De som ger rikligast med fukt är Lavendel och den Doftfria Schampokakan. Vill du att håret ska dofta kan du blanda några droppar eterisk olja i vatten eller hårolja och spraya i håret.

Den här hårtypen behöver komplettera med balsam och en bra olja för att kapsla in rikligt med fukt. Ett tips är att investera en 
Balsamkaka Bergamott & Neroli / Balsamkaka Sensitive, utan doft och Arganoljan som du kan använda då och då i topparna för att motverka kluvna hårstrån. Applicera
 

Applicera Arganoljan i BLÖTT hår för att kapsla in fukt. 


Krulligt hår tvättas med stor fördel mer sällan. Mellan varven kan du tvätta håret med enbart vatten och Glycerin för extra återfuktning. Du behöver bara några droppar Glycerin, för mycket Glycerin kan få håret att kännas flottigt.Vi rekommenderar en extremt liten mängd Raw Sheasmör mellan varven som appliceras i fuktigt hår för extra vackert hårsvall och definierade lockar >>


Du kan hitta olika hårtvättsalternativ och recept här >>

Här hittar du vår stora tvålguide med fler tips >>VOLYM & FUKT - Schampokaka Kamomill Repair & Volume, frisörens val!

Kombinera med valfri balsamkaka på hösten. Vid torrt, grått & lockigt hår, applicera balsam efter schampot.


För vågigt-rakt hår, applicera balsamkakan FÖRST, och avsluta med Schampokaka Kamomill för ett fantastiskt resultat!