Leveranstid 8-10 veckor / Betala med Klarna

Om oss | Vår historia

Almgårdens (Nu Dalarnas Ekobutik Organic Cosmetics AB) startades i Januari 2020 efter många års längtande och sökande efter hudvårdsprodukter som kunde hjälpa mig med min kliande hårbotten och min aknebenägna hud som lätt blir både extremt torr och extremt fet på samma gång. Många dyra slantar på hudvård, tvål, mediciner och besök hos sjukvården utan vidare resultat fick mig att tröttna.

Som utbildad kostrådgivare specialiserad på hormoner och ett stort intresse för hur kroppen fungerar både på ut- och insida förstod jag att det här området var något jag ville lära mig mer om.

Jag lever också med kronisk smärta, fibromyalgi, och är känslig för både vad jag äter och vad jag använder på huden. Det har tagit lång tid att lära känna min kropp, men jag hoppas kunna ge dig några genvägar med våra Ekologiska- och noga framtagna produkter.

Efter ca 6 års upptäcktsresande och testande av egentillverkad hudvård insåg jag att intresset och behovet av naturliga produkter fanns hos många fler, och vi startade igång resan med Dalarnas Ekobutik!

Marcus hakade snabbt med på tåget och har själv märkt många fördelar med våra produkter.


2021 blev året vi växte med stormsteg tack vare så många nöjda 
kunder och Almgårdens döptes om till Dalarnas Ekobutik, 2022 blev vi Dalarnas Ekobutik Organic Cosmetics AB och ännu en till i Teamet - Fantastiska Emma!Nu ser vi fram emot kommande år och delar glädjen av Svensktillverkade, naturliga och ekologiska hud- och hårvårdsprodukter med er!


FRAMTIDEN - Lantligt smultronställe för hela familjen

Drömmen är att starta en gårdsbutik med café och roliga gårdsaktiviteter för hela familjen. Vi vill bli det där stället du ser fram emot att åka till varje sommar. Plocka jordgubbar och njuta av Almgårdens riktig goda hemgjorda glass följt av gårdsyatzy, trädgårdsbowling, hinderbanor - eller varför inte lite dart?

Innan du går hem kanske du köper med dig vår hemgjorda granola, granskottssirap eller hembakta fröknäcke ?

På vintern får du åka häst och vagn, gå på julmarknad och njuta av vår alldeles egna glögg. Grilla korv och njuta av det lantliga lugnet.


Förutom att ge er en ny tradition, rolig familjetid och en lantlig upplevelse är resultat, hållbarhet & miljö viktigt för oss!

Därför har vi ett noga utvalt utbud av Botaniska EKO-Schampon, Balsam och produkter för ett naturligt vackert, luftigt och härligt hårsvall - Varje dag är en bra hårdag!

Våra Schampokakor är Ekologiska, Veganska, Svensktillverkade & Rekommenderade av frisörer.

Vi tänker på alla led och vill ta hand om miljön. Det gör vi genom att i stor utsträckning välja förpackningsfritt eller förpackningar med så lite naturresurser som möjligt.

Våra produkter är tillverkade för att inte innehålla onödigt vatten, ta så lite plats som möjligt för att minska på både frakter och emballage samtidigt som de räcker länge. (Genom att beställa våra tvålar spar du in på 15 lastbilar ? schampokaka = 30 lastbilar!! ) Vi handlar in råvaror ifrån Svenska företag som också tänker på miljön genom att minska på frakter, paketera i miljövänliga förpackningar, emballage utan onödig plast m.m.


Vi hoppas att du vill följa med på resan och vårda din hud samtidigt som du bidrar till en bättre miljö!


Mer om vårt Miljötänk kan du läsa här >>