Så tvättar du håret med äkta hantverkstvål
Almgårdens |13/08, 2021
Att tvätta håret med äkta hantverkstvål kan låta konstigt för många, är det inte väldigt uttorkande? Vi är vana vid att tvål inte är något som ska användas till varken ansikte eller hår. Men faktum är att äkta hantverkstvål kan göra både hår och hud friskare när du använder den på rätt sätt - dessutom är det miljövänligt och billigt! I den här Guiden går vi igenom hur du tvättar håret med äkta hantverkstvål.
Vi rekommenderar Lavendeldröm som schampotvål, den passar alla hårtyper.
1. Blöt håret som vanligt
2. Gnugga tvålen mot hårbotten och massera upp ett lödder. Massera hårbotten noga med löddret och skölj sedan ur noggrant. Upprepa gärna en gång till.
3. Avsluta med en Surskölj
Läs mer om Surskölj här >>
Tips: Applicera gärna Arganolja i fuktigt, nästan blött hår som absolut sista steg för ett följsamt, friskt och återfuktat hår! Observera att det är viktigt att håret är blött för att kapsla in fukten i håret.
Fördelar med att tvätta håret med tvål
- Återfuktar och återfettar naturligt. Många vanliga schampon innehåller syntetiska sulfater som lätt torkar ut både hår och hårbotten. När du istället tvättar med förtvålade oljor i en tvål får du både naturligt glycerin som återfuktar samt ett mjukare lödder som inte inte tvättar lika rent och då inte blir lika torrt. Men håret både ser och känns rent när du får till tekniken, så oroa dig inte.
- Balanserar din hårbotten. Många har problem med kliande och torr hårbotten, kanske även med mjäll. Många som byter ut sitt vanliga schampo mot en schampotvål, blir av med dessa problem och balanserar sin hårbotten eftersom man låter en del av hårets naturliga fetter vara kvar.
- Enkelt att ta med. En tvål väger väldigt lite och får enkelt plats i necessären.
- Miljövänligt. En tvål innehåller inget onödigt vatten, inga onödiga tillsatser som kan påverka djurliv eller naturen negativt och inte heller några hälsoskadliga ämnen.
- Slipper plasten. Schampotvålar är inte flytande och kan därför förpackas utan plast, vilket är en stor fördel för miljön och för dig som vill “plastbanta”.